Döntéshozatal

   Egy megoldással rendelkező probléma döntést igényel. De hogyan hozzuk meg életünk fontos döntéseit?
 Gyakorta megpróbálunk rávenni másokat, hogy ezt megtegyék helyettünk. Így ha valami balul sül el, van kit hibáztatni. Néhány barátom engem is megpróbál cselesen erre kényszeríteni, de nem teszem meg helyettük. Csak annyit teszek, hogy megmutatom nekik, hogyan hozzanak bölcs döntést saját maguk.
    Amikor keresztúthoz érkezünk, és nem vagyunk biztosak, melyik úton haladjunk tovább, akkor üljünk ki oldalra, pihenjünk egy kicsit, és várjunk egy buszra. Hamarosan, általában amikor nem számítunk rá, érkezik egy busz! A menetrend szerinti járatok elejére nagy, vastag betűkkel kiírják, merre tartanak. Ha ez a végállomás megfelel neked, szállj fel! Ha nem, akkor várj. Mindig jön egy másik busz később.
   Magyarán, amikor döntést kell hoznunk, de bizonytalanok vagyunk, szünetet kell tartani és várni. Nemsokára, lehet amikor nem is várnánk, érkezik egy megoldás. Minden megoldás vezet valahová. Ha ez tetszik nekünk, akkor ezt a megoldást választjuk. Ha nem, várunk. Mindig jön egy másik megoldás.
Én így hozom meg a döntéseimet. Összegyűjtöm az információkat, és várok a megoldásra. Mindig jön egy megfelelő, ha elég türelmes vagyok. Általában váratlanul, amikor nem is gondolok a dologra.
Brahm

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése